“Som mennesker er vi sociale væsner. Vi er født ind i sociale relationer og vores identitet bygger på, at vi er forbundet med andre mennesker”
En skilsmisse kan derfor vende op og ned på de fundamentale antagelser vi har om os selv og ryste os i vores grundvold.
Det er min erfaring, at mange vender ryggen til al for mange uløste konflikter i troen på, at en skilsmisse vil løse problemerne.
Måske kan vi få en ny chance engang ude i fremtiden, men har vi ikke allerede chancen nu?
Går du – trods alt, med et ønske om at blive skilt, er det vigtigt at kunne tage beslutningen velovervejet.
Et andet problemfelt i forhold til skilsmisse, kan være den omstændighed at uløste mønstre videreføres til næste forhold.
Det betyder at de ukonstruktive mønstre og begrænsninger vi hver især har, meget tit udspiller sig igen, i det næste forhold. I så fald vil ‘nissen flytte med’ – som det hedder.
Du har her en chance for at se dybere ind i de dynamikker der styrer din adfærd. Det kan blive sådan, at i stedet for at emotionerne har os (at vi er underlagt vores emotioner) i stedet kan opdage, at det er muligt at bære vores følelsesliv og sige, at vi har emotioner.
Børnene
Samarbejdet om børnene overordentligt vigtigt, når man bor sammen, men det kan blive endnu vigtigere, når man ikke gør det.
At I kan samarbejde om børnene er især vigtigt når de er små, men også større børn har krav på at få vished om den nye livssituation og at mor og far kan samarbejde – trods alt.
Hvordan vi som voksne er i stand til at skabe løsninger og får talt med vores børn, kan være afgørende for, hvor stærk påvirkningen af omvæltningerne vil blive oplevet.
Også i forhold til at børnene vokser op, vil der være mange lejligheder i fremtiden, hvor de måske ønsker at se begge deres forældre sammen. Men hvem gider at invitere sine forældre, hvis de hverken kan kommunikere, eller holde ud at være i stue sammen?
Hvad enten skilsmisse er inde i billedet eller ej, vil vi altid kunne blive klogere på os selv og vores partner gennem parterapi.
Vel mødt!
0 kommentarer